Sykin C-pojat Suomen mestareita!

Julkaistu 10.05.17 12:05

Seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus pelaajien näkökulmasta.

Sykin C-pojat aloittivat SM-lopputurnauksensa 19 pisteen voitolla Turun NMKY:stä. Seuraavana päivänä kaatui Pyrintö ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Honka. Sunnuntai-aamuna välierissä vastaan tuli Kerava, jonka Sykki hoiti upeasti.

SM-finaali alkoi Sykin osalta astetta huonommin, kun Honka otti 8-0 runin heti alussa. Peli jatkui samaan tapaan Sykin osalta, mutta silloin valmentajamme Kristian Palotie otti aikalisän. Hän sanoi, että olemme olleet pahemmissakin paikoissa ja olemme myös nousseet niistä voittoon. Tajusimme, että olimme olleet eilen tätä samaa joukkuetta vastaan parhaimmillaan yli 20pisteen johdossa.

Peli alkoi vihdoinkin sujua, jännitys katosi, heitot upposivat ja saatiin stoppeja ja koreja. Puoliajalle saatiin 11p johtoasema ja tämä oli vasta alkua. Toisella puoliajalla lähes kaikki heitot upposivat ja johtoa lisättiin koko ajan. Meteliä pidettiin enemmän ja enemmän.

Peli päättyi murskaaviin lukemiin 97-70 ja Sykki oli voittanut ensimmäisen Suomen mestaruuden!!! Kultamitalit jaettiin, pokaali nostettiin ilmaan ja ottelussa erinomaisesti pelannut Ville Tolonen (61 pistettä sekä MVP-palkinto) leikkasi korisukan kaulaansa. Näin kapteenimme kuvailee ottelun jälkeistä tunnettaan: ”Se oli aivan uskomaton fiilis!”

Teksti: Tommi, Joonas, Nuutti ja Ville