Seuran esittely

Sykki ry - Lyhyesti

Sykki ry on koripalloon keskittyvä urheiluseura. Toiminta alkoi Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun liikunnanopettajien vetämänä koripallokerhona, joukkueet pelasivat Panttereiden junioreissa. Vuonna 1976 pelaajien vanhemmat perustivat koripalloseura Sykki ry:n, tavoitteenaan luoda koripalloseura, jonka toiminta on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua.

Sykki ry tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa koripalloa sekä kilpa- että harrastustasolla. Kausimaksut on pyritty pitämään kohtuullisina.

Aikuisille ja pelaajien vanhemmille tarjoamme harrastekorista.

Koris on elämänkestävä harrastus!

Missä Sykki pelaa?

Sykin pelaajat tulevat lähialueelta ja Länsi- ja Pohjois-Helsingistä, mutta nykyään myös kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Osa pelaajista käy SYK:n koulua tai Haagan peruskoulua. Seuran kotisali on Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun urheilutalossa Etelä-Haagassa, osoitteessa Isonnevantie 8. Minikoriin pelaavat harjoittelevat pääasiassa Haagan peruskoululla. Harjoituksia on myös muissa lähialueiden kouluissa.

Joukkueet pelaavat ottelunsa Koripalloliiton eteläisen alueen sarjoissa. Kilpailullisimmat joukkueemme pyrkivät pelaamaan A, B-ja C-junioreissa valtakunnallisia sarjoja. Kaudella 2016-17 C-pojat pelasivat myös NEYBLiä ja jatkavat sarjassa tällä kaudella B-poikina.

Aikuisharrastajat pelaavat eteläisen alueen eri divisioonissa tasonsa mukaisesti.

Paljonko pelaaminen maksaa?

Sykki ry:n perusperiaatteisiin kuuluu kohtuulliset kausimaksut. Löydät joukkuekohtaiset kausimaksut kunkin joukkueen kohdalta ja kootusti materiaalipankista (linkki 2023-24 kausimaksutiedostoon). Kausimaksuumme sisältyvät jäsenmaksu, pelit, valmennus, harjoitusvuorot, kesäharjoittelu ja tuomarimaksut. Mikäli pelaaja harjoittelee säännöllisesti vähemmän kuin muu joukkue (esim. muiden harrastusten vuoksi), voit saada alennusta kausimaksuun.

Lisäkustannuksia pelaamisesta tulee harjoitusvarusteista, peliasusta ja mahdollisista turnauksista. Useimmat joukkueet keräävät rahaa buffalla yms. toiminnalla turnauskuluja varten.

300+ jäsentä!

Keitä Sykissä pelaa?

Seuralla oli kaudella 2016/17 noin 300 jäsentä supermikroista vanhempien harrastekorisryhmiin. Sykissä pelaa myös Unified koripallojoukkue, jossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samassa joukkueessa. Tämän lisäksi Sykissä toimii perhekoris, missä harjoitukseen osallistuva alle kouluikäiset lapset vanhempiensa kanssa.

Sykin juniorikorispelaajat harjoittelevat tyttö-ja poikaryhmissä ikäryhmittäin:

Minikorit

7 ja alle 7-vuotiaiden supermikroissa 1-2 x viikossa
8-9-vuotiaiden mikroissa 2 x viikossa.
Supermikroilla ja mikroilla on myös mahdollisuus osallistua lauantaiharjoitukseen. Näissä ikäluokissa voi myös aloittaa koriksen vaikka kerran viikossa kokeilemalla.
10-11-vuotiaiden mineissä 2-3 x viikossa

Isot korit

12-13-vuotiaiden C-junioreissa 2-4 x viikossa
14-15-vuotiaden B-junioreissa 2-4 x viikossa
16-18-vuotiaiden A-junioreissa 2-5 x viikossa

Aikuiset

Aikuisjoukkueet harjoittelevat kerran viikossa, kuten myös vanhempien ryhmät Entiset nuoret ja Puumat.

Unified-joukkue harjoittelee kahdesti viikossa.

Muutakin kuin pelaamista?

Parhaimmillaan koris on elämänkestävä harrastus koko perheelle ja vaikka koko suvulle. Pelaamisen lisäksi Sykissä voi valmentaa, tuomaroida, olla toimitsijana, jojona, buffassa, kannustusjoukoissa tai tehdä toimistohommia.

Ohjaamme ja kannustamme kaikkia koriksen parissa tekemisestä kiinnostuneita, ja lisäksi tarjoamme reippaille ja oma-aloitteisille nuorille töitä Sykissä mm. leiriohjaajina ja valmentajina.

Kisakallion Sykki-leirimme on jo käsite – jo yli 40 vuoden ajan eri-ikäiset sykkiläiset ovat viettäneet viikon koriksen ja muun liikunnan parissa Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla.

Alku- ja loppukesän päiväleirit, Sykki Day Campit, tarjoavat mukavaa puuhaa Stadissa koriksen ja muun liikunnan parissa vuodesta 2009 lähtien.

 

 

Sykissä kilpailullisuus tukee harrastuksellista toimintaa ja päinvastoin!

Sykki-perheessä olemme erilaisia ja teemme monia asioita, mutta rakkaus lajiin yhdistää meitä.

Tutustu joukkueisiimme ja mikäli sinulle heräsi kysymyksiä ota rohkeasti yhteyttä!

Sykki ry peruspilarit

KAIKKI TERVETULLEITA

* Kaikki pääsevät pelaamaan. Jokaiselle riittävästi peliminuutteja sopivassa sarjassa. * Kohtuulliset kausimaksut. Kokeile maksutta. * Unified-koris * Korista kaiken ikäisenä. Aikuisharrastajaryhmät ja vanhempien ryhmät.

YKSILÖN KEHITYS JA KILPAILULLISUUS

* Kasvatamme taitavia koripalloilijoita ja joukkuepelaajia. Yksilö- ja joukkuetasolla mennään niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. * Taidot, fysiikka, henkinen kasvu ja kantti. Voittamaan ja häviämään oppiminen. * Koriksesta elämänkestävä harrastus pelaajana, valmentajana tai tuomarina.

SYKKI-HENKI

* Meillä on kivaa yhdessä koko seuran, ei vain oman joukkueen kesken. * Treeneissä on hauskaa vaikka mennään kovaa. * Hyvä ilmapiiri. Kunnioitetaan ja kannustetaan, ollaan kaikki kavereita. * Sykki-yhteisöön kuuluvat pelaajat, valmentajat, jojot ja vanhemmat.

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä niin vastaamme kysymyksiisi.

Ota yhteyttä!

toimintaamme tukee

Supermarket haaga